Bitcoins 60-dagars korrelation med guldträffar Ny all-time high

Flaggskeppets kryptokurrency 60-dagars korrelation med guld har nått en ny rekordhög nivå, i en tid då BTC har lyckats ligga över 10 000 dollar.

Enligt data från Coin Metrics slog BTC: s 60-dagars korrelation med guld 0,5, en ny rekordhög nivå, som en stigning som började i juli när bitcoins pris fortfarande konsoliderades runt $ 0,000-märket fortsatte att stiga

För vissa investerare har prisåtgärden mellan bitcoin och hold varit noggrant anpassad de senaste månaderna, delvis på grund av US Dollar Index (DXY). Enligt MarketWatch har fiatvalutans värde sjunkit stadigt sedan det slog 102 efter marknadsintresset i mars.

Korrelationen mellan bitcoin och guld var ännu högre på Bloombergs kryptomarknadsutsikter i september, eftersom den låg på 0,8. Värdet var dock så högt, eftersom Bloomberg beräknade dataförhållandet per månad.

Det är värt att påpeka att bitmyntens 90, 180 och 360-dagars korrelation med guld på Coin Metrics-plattformar inte är på en heltidshöjd och sjönk sedan augusti. Ändå ses flaggskeppskryptovalutan av vissa som en värdebutik som kan skydda sina portföljer mot en ekonomisk kris.

Dollarnas svaghet har gynnat både guld och BTC eftersom investerare som fruktar inflation vänder sig till säkrare tillgångar. Bloombergs Crypto Market Outlook i september föreslår att BTC: s pris kan fortsätta att stiga av samma skäl som hjälpte guld.

Bloomberg-forskaren Mike McGlone skrev:

De primära attributen som ligger till grund för priset på guld och Bitcoin – begränsat utbud, värdeförvaring, diversifierare och kvasi-valuta – kommer enligt vår uppfattning att kvarstå i en värld av oöverträffad kvantitativ lättnad.

Den oöverträffade kvantitativa lättnaden som McGlone hänvisar till är den nuvarande taktiken som centralbankerna använder för att stimulera ekonomin i kölvattnet av COVID-19-pandemins effekter på den. Kvantitativ lättnad har hjälpt Federal Reserves balansräkning till över 7 biljoner dollar i år.